Köpek eğitmenliği ciddi bir eğitim ve kariyer birikimi gerektiren bir meslek olarak tanımlanıyor. Sabırlı, tutarlı ve kararlı kişiler tarafından yapılan köpek eğitmenliği köpeklerin eğitilmesinde önemli bir role sahip oluyor. Bu çerçevede köpek eğitmeni belirli bir tecrübe sahibi olarak yaptığı bu meslekten de ciddi kazançlar sağlayabiliyor. Halk arasında çok rağbet görmeyen ve hakkında çok fazla bilgi sahibi olunmayan meslek gurubunun köpek eğitmeni ne kadar kazanır? sorusuyla sıkça karşılaştığı biliniyor. Özellikle hayvan sever ve köpeklere ilgi duyan kişilerin yaptığı meslek için köpek eğitmeni ne kadar kazanır? şeklinde araştırmalar yapılıyor. Bu meslekte kariyer yapmak isteyenler ister istemez kazanç durumunu merak ediyorlar.
Başlıklar
Köpek Eğitmeni Ne İş Yapar?
Köpek eğitmenleri köpeklerin eğitilmesi sürecinde farklı yöntemler kullanarak daha sağlıklı bir eğitim süreci geçirilmesine katkı sunuyorlar. Özellikle bazı davranışlar için olmazsa olmaz olan edimsel koşullanma ve el işaretleriyle sesli komutlar eğitmenlerin köpek eğitimlerinde tercih ettikleri en önemli yöntem. Bu bağlamda verilen komutlara köpeğin verdiği cevaplar da takip edilerek sürecin etkili bir biçimde sürdürülmesi sağlanıyor.
Bu eğitimler çerçevesinde köpek eğitmenleri kamu kurumlarında özellikle polis teşkilatındaki köpeklerin eğitilmesi için istihdam edilebiliyor. Ayrıca özel sektör için bazı gösteriler ve sirk alanları için köpeklerin eğitilmesi de köpek eğitmenleri tarafından sağlanıyor. Köpek eğitimlerinde büyük emekleri olan köpek eğitmeni maaşı 5 bin TL ile 8 bin TL arasında değişiyor. Özel sektör için bu rakam eğitmenin tecrübesine ve yeteneğine göre artıp azalabiliyor. Mesleğe yeni başlayanların kazancı daha düşük olabiliyor.
Köpek Eğitmeni Nasıl Olunur?
Köpek eğitmeni olmak isteyenler için düzenlenen kurslar bulunuyor. Bu kurslara başvuranlar köpeklerle ilgili birçok bilgiye sahip oluyorlar. Bu çerçevede köpek eğitiminin püf noktaları da bu kurslarda öğretiliyor. Köpeğin yavruyken alınıp ne şekilde hangi yöntemlerle eğitileceği ve tuvalet eğitimi, itaat eğitimi gibi temel eğitimlerin tamamı bu kurslarda veriliyor.
Devam edilen bu kurslar neticesinde alınan sertifikalar sayesinde sertifikalı bir köpek eğitmeni olarak eğitim vermeye başlanıyor. İyi bir köpek eğitmeni olmak için her tür köpeğe eğitim verebilmek gerekiyor. Alınan eğitimlerin düzenli bir şekilde takip edilmesi köpek eğitim süreçlerinin başarılı bir şekilde sonlanmasını sağlıyor.
Köpek Eğitmeni Sertifikası Nasıl Alınır?
Köpek eğitmenliği için başvurulan kurslar verdikleri eğitimin neticesinde köpek eğitmenliği sertifikası verebiliyorlar. Özel eğitim kurslarının açtığı köpek eğitmenliği kursunun yanında MEB onaylı kurslarda bu eğitimi verebiliyor. Teorik ve pratik olarak uygulamalı bir şekilde verilen eğitimler neticesinde sınav yapılıyor. Yapılan sınavda başarılı olan adaylara köpek eğitmeni sertifikası veriliyor. Alınan bu sertifikayla kendi eğitim kursunu açabilen eğitmenler farklı kurumlarda köpek eğitmeni olarak çalışabiliyorlar. Kamu kurumları için yine KPSS puanı şart koşuluyor.
köpek eğitmenide sabır isteyen iş
Hala bunun dogru oldugunu düşünmüyorm keşke köpek eğitmeni gibi bir bilen kişiden dönüş alabilsem
Hız varsa sağlam araba yoktur.Yaralıya çok geçmiş olsun
Kuzey Marmara Otoyolu’nda bariyerlere çarpan otomobilin s…
Yorumlar rezil, başlıkta rezil. kaza oldu ünlü köpek eğitmeni yaralandı doğru olan haber. Linke gizleme nedir yaa..
Ünlü köpek eğitmeni geçirdiği kazada ağır yaralandı!
istanbul kaza haber canpaksoy