Gıda sektörü ölmeyecek bir sektördür. Bu nedenle gıda sektörüne adım atmak daha risksiz bir girişim olacaktır. Türk milletinin çok sevdiği börekleri hazırlayan ve bizlere sunan börekçi ne kadar kazanır? Börekçi kazancı öncelikle böreği kendinizin yapmanıza veya bayilik almanıza göre değişkenlik göstermektedir. Börekçi ne kadar kazanır? Sorusunun net olarak cevabını vermek gerekirse; börekçi günlük kazancı en az 200 TL civarındadır. Üst sınırı söylemek ise pek mümkün değildir. Ancak bu kazancı kar olarak almamalısınız. Giderlerinizi çıkardıktan sonra ne kadar kar elinize kaldığını mutlaka hesaplamalısınız.
Başlıklar
Börekçi Dükkanı Malzemeleri
Börek en çok tercih edilen hazır gıdaların başında gelmektedir. Dışarıda kahvaltı yapmak isteyen bir kişi için börek lüks bir menüdür. Börekçi aylık kazancı ise iş yaptığı bölgeye göre değişkenlik gösterse de aylık 5000 TL kar bıraktığı bilinmektedir. Peki, börekçi dükkanı açmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börekçi dükkanı açmak için öncelikle basit mutfak malzemelerine, sunum malzemelerine ihtiyacınız bulunmaktadır. Ayrıca müşteri ağırlamak için bir börekçi dükkanı açacaksanız mutlaka masa ve sandalyelerde bulunmalıdır. İşletmenizin büyüklüğüne göre masa ve sandalye sayısı değişkenlik gösterecektir. Börekçi açmak için en maliyetli olan malzeme ise börek fırınlarıdır. Börek fırınlarının fiyatı 10 bin TL ile 40 bin TL arasındadır. Ayrıca sunum tezgahınıza ihtiyacınız var. Sunum tezgahı için ödemeniz gereken ücret ise 10 bin TL ile 20 bin TL arasında değişkenlik göstermektedir.
Börekçi Dükkanı Açma Maliyeti
Börekçi dükkanı açmak istiyorsanız ilk yapmanız gereken şüphesiz ki bir sermaye belirlemek. Direk harcama yapmaya başlamamalısınız. Sermayenizi belirlemeli ve ihtiyaçlarınızı kalem kalem yazmalı ve maliyetlerini hesaplamalısınız. Bütçenize göre alışveriş yapmalısınız. Börekçi dükkanı açma maliyeti olarak söylenebilecek minimum veya maksimum bir tutar bulunmamaktadır. Ancak orta ölçekli bir şehirde ortalama bir dükkan kiralanacak olursa minimum 40.000 ile 50.000 TL arası maliyeti olacaktır.
Börekçi Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler
Börekçi açmak için gerekli birçok evrak bulunmaktadır. İşletmeniz faaliyete başlamadan önce mutlaka bu belgeleri temin etmeniz gerekmektedir. Her işletmenin açılışında olduğu gibi börekçi dükkanı açılısında da vergi levhası ve nüfus cüzdanı fotokopisi gerekmektedir. Ayrıca kira kontrat fotokopisi, itfaiye uygunluk raporu, esnaf odası kayıt belgesi, faaliyet raporu, sgk giriş bildirimi ve ticari sicil gazetesi kaydı gerekmektedir. Evraklarınızı tamamladıktan sonra artık işletmenizi faaliyete geçirebilirsiniz.
Börekçi Nasıl Olunur?
Börekçi olmak için illa ki çok güzel börekler yapmanıza gerek yoktur. Çiğ börek satın alabilir ve çiğ börekleri pişirerek satışını yapabilirsiniz. Bir başka seçenek ise bir firmanın bayiliğini almaktır. En kolay yol ise şüphesiz ki bayilik almaktır. Çünkü işiniz garantidir diyebiliriz. Börekleri başkası hazırlar siz satışını yaparsınız. Ayrıca bayiliğini aldığınız firmanın tanınırlığı olacağından tanınmak ve kabul edilmek için de ayrıca reklam yapmanıza gerek olmayacaktır.
Evet geçen bi börekçi ‘küt böreğimiz yeni çıktı ister misiniz’ dedi. O ne be demişim istemsiz. Anlattı, haaaa dedim…
90 li yıllarda Kadıkoy vapur iskelesi in tam karsında küçük bir börekçi vardı her haftasonu yerdik bayıl…
Bilgilendirme için teşekkürler
Bilgilendirme için teşekkürler
Bilgilendirme için teşekkürler